Tants per tants

DAVANT LA DECLARACIÓ DE LA RENDA:

MARCA AMB UNA “X” L’AJUDA A L’ESGLÉSIA

 L’Estat aporta a l’Església el 0,7 dels impostos recaptats pels ciutadans que han manifestat la voluntat d’ajudar l’Església catòlica. La “x” en la casella d’ajuda a l’Església catòlica decidirà l’import final que rebrà l’Església.

Els diners recaptats gràcies a aquesta assignació voluntària es redistribueixen a totes les diòcesis a través de la Conferència Episcopal. No marcar la nostra ajuda pot significar, d’una banda, una estrangulació dels recursos disponibles dels bisbats i en segon lloc se’n veurien afectades les moltes obres assistencials que manté l’Església a favor dels més necessitats.

Es fa evident així l’autonomia financera de l’Església: només depèn dels propis fidels i dels simpatitzants que poden veure amb bons ulls el treball de l’Església.

Podem assenyalar les dues caselles alhora: ajuda a l’Església catòlica i finalitats socials (Càritas també se’n beneficiarà!). Es tracta d’un gest gratuït: aportes a l’Església un 0,7% dels impostos que ja pagues. No es tracta d’augmentar el cost dels impostos, sinó d’assenyalar la finalització d’una petita part del que ja et toca pagar (el 0,7%).

Se’t demana que exerceixis aquest dret, tant si fas tu la declaració com si demanes que te la facin. Amb aquest gest facilitaràs un millor servei pastoral i social de l’Església.

 El secretariat per al sosteniment de l’Església de la CEE va editant, cada any per aquestes dates, una revista – “X tantos”, “X tants”- d’informació sobre el sosteniment de l’Església. El mateix títol de la revista ja porta el seu missatge: la X ens recorda el signe que cal posar a les dues caselles d’ajuda.

A la vegada és el signe de multiplicar que es llegeix “per”. Així el títol es llegeix: “per tants” i ens recorda que fem l’aportació per tants serveis que rebem de l’Església o per tants serveis que l’Església fa: els sagraments, l’atenció pastoral, el servei als pobres, als malalts, etc. Els beneficis es distribueixen, amb criteris de proporcionalitat, a totes les diòcesis. La nostra diòcesi, amb tots els seus serveis, se’n beneficiarà amb la nostra aportació. Gràcies! (VIDA PARRÒQUIAL/Parròquia Sant Vicenç màrtir/10 de maig de 2020.