Festividad Sant Antoni de Pàdua-2018

D’acord amb la programació hem celebrat  la festa del nostre sant patró, SANT ANTONI DE PÀDUA:

  • Els dies 6, 7 i 8,  de juny, vam tenir, a la Capella de Sant de Sant Antoni, el tridu preparatori, amb presència de membres dels barris de la Vinyala i Sant Antoni.
  • El mateix dia 13 de juny, a la parròquia i a l’eucaristia de les 20:00h es va celebrar la festa litúrgica de Sant Antoni. Aquest any amb una bona representació de fidels que va fer possible el cant de l’himne de Sant Antoni.
  • Els dies 16 i 17, a les respectives eucaristies (Vinyala, Centro Amigos i Capella de Sant Antoni, hem celebrat la festa de Sant Antoni, amb els textos litúrgics propis del sant, tot respectant les lectures del diumenge 12è del T.O. que vam veure i considerar molt  apropiades.

Sant Antoni de Pàdua conegut com un poderós intercessor, va ser sobretot un insigne i valent predicador del Regne i un confessor incansable. Per fer-nos una idea de la intensitat de les jornades d’Antonio és suficient recordar les paraules d’un contemporani seu: «Predicant, ensenyant, escoltant confessions, li passava sovint que arribava al vespre sense haver pogut ni tan sols menjar».

Com Francesc d’Assis va ser moltes vegades instrument de pau i de reconciliació amb la seva predicació apassionada. Un anunci de pau que no significava consentir el pecat i la mediocritat. Es va manifestar molt dur amb els pecats d’injustícia dels rics i poderosos. Els seus sermons a Pàdua són molt valorats pel seu fort contingut social, que mostren que per a ell la pau era inseparable de la justícia i la solidaritat. 

  • A totes les eucaristies es va tenir la benedicció i distribució dels “Panets de Sant Antoni”, tot evocant els miracles, que segons la tradició van donar origen a aquest  gest.
  • Especial rellevància va tenir la celebració de la festa, a la Capella de Sant Antoni, a més dels actes programats per l’Esplai de Gent Gran SANT ANTONI, la celebració  solemne de l’eucaristia, el diumenge 17 de juny, a les 13:00h, concelebrada, amb presentació d’ofrenes,  i amb la intervenció de l’ORFEÓ VICENTÍ del Centre Catòlic, amb la actuació al piano de la Sra. Olga Claret. En acabar l’eucaristia l’Orfeó va oferir un  concert de tres peces molt ben interpretades.
  • En acabar l’eucaristia els presents van poder gaudir d’un piscolabis ofert per l’Esplai.

Agraïm  a l’Esperit Sant el testimoni de santedat de Sant Antoni de Pàdua, alhora que li demanem que, així com va fer coses tan belles en la vida del sant, també les realitzi en les nostres vides i a la nostra Comunitat parroquial, posada sota el seu patrocini i que, si Déu vol, l’any vinent se  celebrarà els 50 anys de la seva constitució. Que ens doni el zel per l’anunci de l’evangeli que l’Esperit va forjar a Sant Antoni de Pàdua.