SORTIDA PASQUAL ARXIPRESTAL AL MIRACLE I SOLSONA

 

(1 DE MAIG DE 2018)

El dia 1 de maig s’ha celebrat una sortida Arxiprestal al Santuari de la Mare de Déu del Miracle. 

Ens hem trobat cinc autocars per esmorzar al restaurant Can Puig de Solsona. En total 250 persones. Olives arbequines de les oliveres de can Puig. Pa de baguet amb tomàquet i pernil, cafè aigua i vi.

De la nostra parròquia hem participat una representació de cinc persones. Ens hagués agradat que la representació hagués estat més nombrosa. Però les circumstàncies…

Al acabar i fer una ullada als locals externs del Restaurant en hem dirigir al Santuari de la Mare de Déu del Miracle, a uns 16 quilòmetres.

El Prior del Santuari ens ha fet una explicació de la història del santuari, de la arquitectura i del retaule barroc del presbiteri.

Hem tingut una celebració de l’Eucaristia molt participada i presidida pel Sr. Bisbe de Solsona Xavier Novell, amb el qual han concelebrat la Comunitat de Monjos i els preveres de les nostres parròquies.

S`ha fet una presentació d’ofrenes molt concorreguda. Una d’elles era la presentació d’una mostra de terra de cada parròquia, sobre la que s’han dipositat llavors, significant tota l’acció evangelitzadora i pastoral que es duu a terme. 

En acabar l’eucaristia hem tingut temps lliure per visitar els entorns del Santuari i hem tornat a Can Puig per al dinar.

Menú: 

  · Timbal d’escalivada amb anxova, brots de l’hort i torradetes.

· Farcellet de vedella amb sales de rostit i cremós de patata.

· Pastisset de nat i rovell d’ou.

· Celler: aigües, cafès i vins de la casa

Sobretaula amb participació dels pobles. Es de destacar la participació de cada parròquia amb entonacions de cants i que cada comensal tenia i per tant podia seguir i cantar, conte d’acudits, etc., tot amenitzant la sobre taula.

 Val a dir que s’ha valorat molt positivament la trobada, tant pel que fa a l’organització com al desenvolupament del programa.

Ens ho hem passat la mar de bé i ha augmentat de forma positiva la coneixença entre feligresos d’altres parròquies del nostre arxiprestat de Sant Vicenç.

Al acabar hem anat a Solsona per visitar la Catedral. Com que al arribar allà estava plovent, els que han volgut s’han desplaçat ràpidament a l’església on hem canta el Regina Coeli davant la Mare de Déu del Claustre. En acabar hem tornat al autocars per continuar el viatge de retorn als llocs d’origen.

Joan Rosanas.