Una llarga història

1974_1La presencia dels Salesians a Sant Vicenç dels Horts es remunta al segle passat:
Primer de tot, s’hi va establir el Seminari per cursar els estudis de Filosofia i Magisteri, en els terrenys que actualment ocupa l’Escola Salesiana. Alguns seminaristes, a més dels estudis Eclesiàstics, feien classe en un edifici annex anomenat les “Escuelitas”.
Arran del trasllat del Seminari de Filosofia a Sentmenat s’hi va construir, de nou, l’Escola Salesiana actual, on s’hi fan els estudis de Formació Professional, Secundària i Batxillerat.
Els salesians tenien aleshores una capella que era freqüentada pels veïns o s’hi celebraven les misses dominicals.

A partir del d’abril de 1969 la parròquia de Sant Vicenç Martir va ser dividida en tres zones i va ser el motiu principal pel qual es va crear la nostra parròquia.
El primer mossèn que la va assistir va ser D. Manel García Nicolás.
Va ser en aquest moment que 1974_2els salesians van entrar de ple a la parròquia de Sant Antoni de Pàdua, per ajudar a Mossèn Manel que va trobar en els salesians una gran col·laboració i una veritable amistat
En un primer moment la “Guarderia infantil” servia de capella per celebrar-hi els dissabtes, diumenges i festius les misses, o l’ermita-església de Sant Antoni.
En el barri de la Guàrdia el mossèn va adquirir dos locals, lloc on les Filles de Maria Auxiliadora van organitzar esplais i on també se celebrava les misses dominicals. També va adquirí un local i uns terrenys en el barri de la Vinyala on es va crear un barracó pensant ja en la futura construcció de la parròquia.
Finalment, quan al gener de 1972 Mossèn Manel va ser destinat a Sant Andreu de la Barca, l’arxidiòcesi de Barcelona va demanar a la congregació salesiana que assumís la responsabilitat de la parròquia.
Malgrat tot això va estar tres anys Mossèn Lluís Alonso com a rector en funcions (1972-1975) ajudat pels salesians Román Torrabella y José León Echarri, realitzan una gran tasca i una acció pastoral molt acurada.

La parròquia sorgirà en el nou barri de la Vinyala pel creixement urbanístic dels voltants de l’Escola Salesiana, amb una gran població provinent de la immigració.
La nostra parròquia té una església senzilla i funcional, que facilita l a participació litúrgica i comunitària i està dedicada a Sant Antoni de Pàdua.
Disposa també d’una capella del Santíssim, una sala de reunions i dependències de Càritas. Les reunions de catequesi i d’altres grups es fan en uns locals de l’Avinguda de Torrelles, que disposen de diferents espais.

La parròquia té centres de culte en dos barris perifèrics de Sant Vicenç dels Horts. Un es troba al barri de La Guàrdia, al Centro Amigos, atès per les Salesianes. L’altre és el barri de Sant Antoni amb la capella i el centre d’Esplai per adults.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.