Preparació al matrimoni cristià

Cursets Prematrimonials.

A la nostra Parròquia, som un grup de quatre matrimonis que a nivell d’Arxiprestat fem aquest servei a l’Església, que consisteix amb preparar aquelles parelles que s’han apropat a la Església demanant el Sagrament del Matrimoni.alianzas-oro-joyas-10704-MLA20033241707_012014-Y

Cal tenir en compte que demanar el Sagrament del Matrimoni avui, en molts casos, es tota una acte de valentia per la seva part, dons la societat que ens envolta, no es molt de rebre el Sagrament del Matrimoni. Opten per altres formes.

Els reunim amb varis grups de les Parròquies de l’Arxiprestat de Sant Vicenç dels Horts i els expliquem el que suposa contraure aquest Sagrament.

En molts casos son parelles molt allunyades que desco
neixen que és l’Església i quin és el pas que han demanat de fer.

Aquest es el moment en que s’intenta explicar, des del punt de vista de la Església, que suposa prendre aquesta decisió a la seva vida.

Com diu l’Evangeli cal anunciar a temps i destemps. Fen referència a aquesta qüestió, cal dir que sempre sortim molt contents després de les tres xerrades que els fem, dons el Senyor ens concedeix de poder explicar-los des de la nostra experiència, quin ha estat el pas que ha fet en Senyor a les nostres vides de Matrimoni. Poder veure com més d’un d’ells entén l’Església i la figura de Crist d’altre manera que fins ara entenia i poder donar pistes perquè a la seva vida matrimonial, si ells ho volen, poden aferrar-se i posar-se en mans de Déu.

Els parlem de la necessitat de l’oració, del Sagrament del Matrimoni com a elecció que han decidit fer a les seves vides i de la vida de cada dia i la seva relació amb tota la societat que els envolta. Relació amb la família, fills, treball, diners etc. etc.

Aquesta es la nostra missió dins de la Església, que Déu ens ha concedit de fer i que estem molt agraïts, dons ens permet de poder veure quan gran es el Senyor i quantes meravalles ha fet Ell amb nosaltres, no com una teoria sinó  com un testimoni que gràcies al Senyor i a l’Església, avui podem estimar-nos i ser feliços a pesar de les dificultats dels entrebancs de cada dia.

Vaja tot un regal.